Zakaj Porotherm Profi opeka?

Objavil:
V skupini:
Všečno:
Ni všečno:
Datum objave:
13-10-2021

Glede na ostale rešitve je gradnja s sistemom Porotherm Profi do 3-krat hitrejša, ker pa je govora o suhi gradnji se zahtevana končna trdnost zidovja doseže takoj.

Do 3x hitrejša gradnja!

Zahvaljujoč posebni obliki, dimenzijam, sistemu polaganja na pero in utor ter gradnji brez malte omogoča Porotherm Profi opeka lažjo manipulacijo ter preprostejšo in hitrejšo gradnjo.

Ker je čas ključnega pomena, imajo v sodobnem gradbeništvu veliko prednost rešitve, ki nam prihranijo čas ob enakem ali celo nižjem finančnem vložku. Čas, ki je potreben za klasično zidanje z malto, je z uporabo brušenih zidakov Porotherm Profi in lepila Dryfix.extra krajši do 3-krat!

6 cm tanjši zid!
Porotherm 30 Profi      Modul blok 19/29/19

Dodatna bivalna površina

Posebna oblika in toplotne lastnosti Porotherm Profi opeke znatno prispevajo k zmanjšanju debeline zunanjih zidov. V primerjavi s tradicionalnim modularnim blokom se potreba po dodatnih slojih izolacije občutno zmanjša, kar za investitorja pomeni večjo bivalno površino. Pri tem zidaki Porotherm Profi izpolnjujejo vse zahteve glede toplotne, zvočne in protipožarne zaščite ter konstrukcijske stabilnosti. 

Prihranek energije

Porotherm Profi opeka zagotavlja odlično toplotno izolacijo vašega doma in ustvarja vidne prihranke energije. Pri uporabi Porotherm Dryfix.extra lepila se v popolnosti izgonemo toplotnim mostovom v zidnem sistemu, ki so sicer zelo prisotni pri zidanju s klasičnim zidakom in navadno malto. V primerjavi z modularno opeko se na takšen način ustvarjajo prihranki energije tudi do 60%.


Opeka z visoko sposobnostjo akumulacije toplote

Zahvaljujoč kombinaciji oblike in konsistence gline lahko z opeko dosežemo tisto, kar pri drugem gradbenem materialu ni mogoče. Namreč zidak Porotherm Profi nudi visoko toplotno izolacijo in odlično akumulacijo toplote. Te lastnosti opeke preprečujejo hitro hlajenje pozimi, poleti pa ščitijo pred pregrevanjem.

Da bi od začetne temperature T0 = 10 °C dosegli želeno temperaturo v notranjosti prostora T1 = 21 °C, je pri armirani betonski konstrukciji potrebnih 48 ur, pri sistemu Porotherm 25 Profi pa nekaj manj kot 6 ur. Na ta način zidak Porotherm Profi bistveno prispeva k zmanjšanju potreb po energiji za ogrevanje ali hlajenje, odziv pa je do 9-krat hitrejši!

Vir: Trogrlić, B. Nestacionarni prehod toplote. Univerza v Splitu, FGAG.

Naravno in zdravo bivanje

Glineni gradbeni materiali so naravni, zdravi in trajnostni. Visoka paropropustnost Porotherm Profi opeke omogoča, da prostori dihajo. Zato je v objektih zgrajenih iz Porotherm Profi opeke zagotovljena zdrava bivalna klima, brez škodljivih snovi ali emisij, ki bi ogrožale zdravje stanovalcev.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

62764

Omejitev znakov 400